Hvordan skrive et fantastisk blogginnlegg

For å kunne skrive et virkelig fantastisk blogginnlegg er det selvfølgelig først og fremst viktig at man kan se det fra lesernes perspektiv. Hva ønsker folk å lese om? Og hvordan får du dem til å lese nettopp ditt innlegg? Mye dreier naturligvis om at innholdet i teksten er både interessant og godt skrevet. I tillegg er det nesten like viktig å presentere selve teksten på en god måte.

blogg_262896176 (1)

Ved å bruke virkemidler som overskrifter, oppdeling av tekst der det er hensiktsmessig og passe på tegnsetting, da er man godt på vei. Det kan også være virkningsfullt å bruke bilder for fremheve poenger eller aspekter ved teksten. Språket bør være lett og fargerikt, og uten for mange unødvendige detaljer. Ofte kan det hjelpe å lese teksten høyt for deg selv, med tonefallet du ville ha brukt om du selv skulle fortelle hva du har lest. Ofte vil man oppdage at det da lønner seg å bytte ut ord eller fjerne/legge til pauser.

Det enkle er veldig ofte det beste. Sørg for at teksten starter med en innledning som gir et hint om hva du vil frem til. Hovedpoenget eller konklusjonen bør komme frem på slutten. Husk: Unngå skrivefeil, vær kildekritisk og opplys alltid om kildene dine.

Comments Off on Hvordan skrive et fantastisk blogginnlegg

Filed under Blogg