Moteblogger og -bloggere

I Norge er det mange som er opptatt av klær og mote, og interessen for å lese om mote på nett, er stor. Kanskje noe av grunnen til at moteblogger er så populære, er at man som leser også får et innblikk i bloggernes privatliv, noe som gjør at man kan identifisere seg med dem og deres interesser.

Noen motebloggere skriver utelukkende om klær og mote, mens andre også skriver om interiør og opplevelser. De beste bloggerne er dyktige til å engasjere leserne sine i temaer som opptar dem, og interessen for klær er felles for dem alle. På bloggene kan du få tips og råd om hva som er trendy akkurat nå, og om hva du bør kjøpe hvis du vil være en del av motebildet. Du kan også få gode tips for hvilke nettbutikker du bør handle på. Bloggerne legger ofte ut bilder av seg selv der de er stylet og sminket og viser frem dagens antrekk.

Nettsiden blogglisten viser en oppdatert liste over hvilke blogger som er de mest populære akkurat nå. Det er faktisk motebloggene som topper denne listen stort sett hele tiden. Blant de norske toppbloggerne finner vi for eksempel Lene Orvik, Camilla Pihl og Anniken Jørgensen. De skriver om ting de er opptatt av og opplever, og fletter inn interessen for mote og moterelatert stoff. Ofte gir de klesråd til leserne, eller forteller hvilke butikker de foretrekker å kjøpe klær hos. For eksempel kjøper en av Norges største motebloggere, Ida Wulff, klærne sine fortrinnsvis fra Bik Bok, Odd Molly og Zara. Jenny Skavlan kjøper ofte retro- eller vintageklær, både nye og brukte, og syr dem om til antrekk som hun liker bedre enn originalen. Skavlan deler også gjerne syoppskriftene sine med leserne, og gir tips til hvordan man kan style egne plagg på smarte måter.

Comments Off on Moteblogger og -bloggere

Filed under Blogg