Videoblogging

En videoblogg er i all hovedsak en blogg hvor man bruker videokamera for å presentere innholdet. Dette i kontrast til de mer tradisjonelle bloggene hvor man bruker tekst og bilder for å fortelle. En slik aktør omtales gjerne som en vlogger.

En av farene ved å være vlogger, da spesielt sett i sammenheng med de yngste brukerne, er at man risikerer å overeksponere seg selv. Dette innebærer at man kan publisere langt mer enn det man egentlig ønsker både i forhold til kroppspråk, tonefall, mimikk og omkringliggende omstendigheter. Man kan på tross av dette se en klar økning innenfor denne trenden. Særlig fordi blant annet YouTube har gjort det så enkelt for noen og enhver å publisere videoer i offentligheten.

Videoblogging er derimot ikke bare populært hos de private brukerne. Også i forretningsøyemed blir dette stadig mer vanlig. Både innenfor motebransjen og kunst/kulturbransjen er det gode eksempler på kommersielle selskaper som benytter seg av dette. Hovedsakelig for å profilere varer eller tjenester de tilbyr. Det skal også nevnes at Tone Damli Aaberget og Venke Knutson er norske artister som, kanskje forut for sin tid, var nettopp vloggere allerede i 2006. I dag har TV2 et eget program som presenterer forskjellige norske videobloggere, i programmet ved navn ”Bloggerne”.

Comments Off on Videoblogging

Filed under Blogg